Hem Huawei presenterar P9 Lite

Huawei har till slut lanserat budgetmobilen P9 Lite. Telefonen kommer med samma 5,2 tums Full HD-skärm som sin mer kraftfulla bror P9. P9 Lite har också en konstruktion som till stor del består av aliminum på baksidan och en platt skärm bestående av någon typ av Corning gorillaglas. Telefonen har också samma storlek som P9, vilket är ett stort plus då de billigare telefonerna ofta brukar vara större.

P9 Lite har Huawei valt att utrusta med ett Kirin 650 chipset (8x processorkärnor) att jämföra med det mer kraftfulla Kirin 955 chipset som sitter i vanliga P9. P9 Lite har också fått 2 eller 3 GB RAM beroende på region . P9 Lite har fått en enkel 13 MP- kamera på baksidan, istället för de dubbla 12 MP- kamerorna som vanliga P9an har fått. Den främre kameran är på samma antal megapixlar som i Huawei P9, alltså 8 till antalet. Vidare har den 16 GB inbyggt minne som kan utökas med minneskort (upp till 128 GB) samt en fingeravtrycksläsare 

Telefonen kör Android 6.0 från start tillsamans med Huaweis egna gränssnitt EMUI 4.1

De största skillnaderna i P9 Lite mot P9 är vad vi ser på pappret, kameran. Detta eftersom att P9 Lite inte kommer att ha stöd för att svartvita bilder. Däremot så kommer bilderna bli bättre sätt till antal pixlar som kameran har i P9 Lite kontra P9. Huawei har också valt att sätta i ett mindre kraftfullt chipset än i P9. Vi tror inte att detta kommer att innebära några större problem för P9 Lite som för P9, om det inte handlar om spel som är väldigt krävande för processorn.
Telefonen kommer att finnas tillgänglig i färgerna guld, svart samt även vitt. 

Det bästa med Huaweis telefoner i Sverige brukar vara priset, det kommer inte att bli någon undantag på Huawei P9 Lite då det rekommenderade priset kommer att ligga på 2800 svenska kronor inledningsvis. Mobilen ska lanseras i början av maj.

För 2800 kronor ser P9 Lite att bli ett väldigt prisvärt alternativ till till exempel Motorolas Moto G – serie.

Bilden är lånad av GSMArena.com

Källa

    

Lämna ett svar