Hem Oklarheter kring Quick Charge 3.1

Oklarheter kring Quick Charge 3.1

En stor oklarhet som kommit fram på senare är huruvida telefoner med Qualcomms snabbladningsteknik Quick Charge 3.1 egentligen klarar av den mängd ström som batteriet får ta emot. Detta eftersom att batteriet får ta emot mer ström än vad som egentligen är optimalt för att batteriet ska få en så lång livslängd som möjligt.

Två av de telefoner som utrustats med snabbladdningstekniken är LG G5 som båda kommer att säljas i Sverige. Amerikanska exemplar av Galaxy S7 samt Galaxy S7 Edge har också dom Snapdragon 820 och Quick Charge 3.1.

Enligt Qualcomm själva så är dock de telefoner som har stöd för denna snabbladdningsteknik hårt testade för att batteriet ska kunna ta emot den mängd ström som snabbladdarna ger ut till telefonerna, så du som köper en LG G5 eller HTC 10 ska med andra ord inte behöva vara orolig för att något otrevligt ska hända med din telefon.

Bilden är lånad av phonearena.com

  Källa

Lämna ett svar