HTC presenterar mellanmodellen One S9

HTC har helt oannonserat presenterat en ny mobil, som man valt att döpa till S9. Det har inte tidigare dykt upp rykten om specifikationer eller bilder om enheten tidigare dagar, något som förvånar oss.
HTC One S9 påminner en hel del om föregångaren till HTC 10, HTC One M9, om man kollar på baksidan. Detta då S9 har samma rektangulära format på kameralinsen som HTC One M9 hade. Men den har även samma designspråk som HTC One M9 hade med en svagt rundad baksida tillsammans med synliga antenner i nederkant samt överkant av telefonen. På framsidan påminner telefonen istället om HTC One A9 eftersom att S9 också den, har hela framsidan som täcks av något gorillaglas (vilken typ är ännu oklart)

Övriga specifikationerna indikerar att skärmen är på 5″ med en Full HD-upplösning av typen LCD, att S9 drivs av en Helio X10 med 2 GB RAM samt 16 GB inbyggt minne med minneskortsplats.

HTC har detta år börjat satsa riktigt hårt på kameran, och det är inget undantag med kameran i nya HTC One S9. One S9 har en bakre 13 MP-kamera med en bländare på f.2.0 samt en främre kamera på 4 megapixlar med HTCs UltraPixels. S9 har alltså 8 megapixlar färre än förra årets HTC One M9. Men något får oss ändå att tro att S9 kommer att ha en bättre kamera än M9, mycket tack vore att HTC verkligen visat var skåpet ska stå när man lanserade HTC 10, en telefon som verkar ha en utomordentlig kamera.

HTC har alltid, iallafall sedan man lanserade One M7, att man verkligen kan det där med ljud. HTC har såklart inte avvikit från en av sina allra största säljpunkter, ljudet. I HTC One S9 så sitter det två högtalare på framsidan, även kallat för stereo. Vi tror att HTC One S9 kommer att leverera lika bra, om inte bättre ljud, än tidigare HTC-modeller.

Övriga specifikationer som nämns är att telefonen har ett 2840 mAh – batteri, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.1 samt GPS.
HTC One S9 saknar en fingeravtrycksläsare, vilket skulle varit en trevlig bonus om det hade funnits med. Mobilen lanseras med Android 6.0 Marshmallow.

Priset som listas är motsvarande 4580 svenska kronor. Det ser onekligen ut som att man får mycket mobil för den pengen, om det nu blir samma pris för telefonen i Sverige.

Bilden är lånad av GSMArena.com

Källa       

mobileofsweden

About

Rasmus Hellmyrs är CEO för Mobilanyheter. Han älskar smartphones och föredrar Android.

https://mobilanyheter.net

Lämna ett svar