Posted in: Uncategorized

Boot Up – test på LG G5

Nu när LG officiellt lanserat LG G5 så åkte vi till närmsta elektronikbutik för att testa telefonen. Vi testade främst hur snabb telefonen var att starta (boota upp) från svart skärm tills att telefonen var igång.

Vi har tidigare upplevt många LG – telefoner som väldigt långsamma vid uppstartning mot konkurrenterna, då många telefoner från LG tagit god tid på sig att starta upp. Vi upplevde inte samma irritationsmoment med LG G5 då den var blixtsnabb på att starta upp sig själv. Vi upplever G5 som den snabbaste telefonen för uppstartning just nu med Samsung Galaxy S7 tätt efter.

Vi tror att processorvalen som LG valt att göra i deras tidigare telefoner har påverkat uppstarten så att den var långsamma än hos konkurrenterna (kolla ex på LG G4 där LG valde att sätta i Snapdragon 808 när 810 fanns ute).

Det här året bestämde LG dock att man skulle satsa på Snapdragon 820, precis som hos många konkurrenter också gjort med deras flaggskepps-telefoner. Vi har dock svårt att tro att någon konkurrent ska kunna bräcka LG på detta område då telefonen verkligen var blixtsnabb på att starta upp, detta kan förstås också bero på att det var ett demo-ex som jag testade, men det var ingen demo mjukvara inlagd vilket betyder att det ska vara några konstigheter.

Vi kommer snart få möjlighet till att testa ett eget exemplar av LG G5 där vi kommer att göra ett gäng tester samt annat smått och gott runt om telefonen!

För den som vill se en video på hur snabb telefonen verkligen är på att starta upp kan klicka här.

LG G5 i guld!

     

Tags:
Back to Top