Posted in: Uncategorized

Kan en smartklocka från HTC bli företagets räddning?

Det har nu gått flera år sedan de första ryktena om att HTC skulle lansera en smartklocka, något som företaget inte gjort ännu. Vi tycker att ryktesspridningen påminner en hel del om Apples story med sin Apple Watch – att det kom in flera rykten om en enhet som faktiskt inte existerade för ens ca 1 år senare. 

Det har nu cirkulerat kring rykten om HTC ska ta klivet upp till smartklockan. Vissa personer menar att nej det kommer man inte göra inom de närmaste åren, medan vissa har varit helt övertygade om att HTC snart skulle lansera en smartklocka.
HTC är ett företag som inte säljer sina produkter särskilt bra, då man inte hänger med i de försäljningssiffror som till exempel Samsung eller Sony visar upp.

HTC lanserade HTC 10 för ca 3 veckor sedan, och om man ska tro alla recensenter och specifikationerna på pappret så är HTC 10 ett komplett paket, men vi tror ändå att HTC kommer få riktigt svårt att nå ut till kunder med nya telefonen, om de inte väljer att satsa på reklam för den nya telefonen som skulle kunna få folk och höja på ögonbrynen.
Vi tror att HTC kommer att vänta med att lansera en smartklocka och om HTC 10 får företaget att gå runt så tror vi att HTC kommer att satsa på en smartklocka för att istället hoppas på att företaget ska kunna sälja nog många upplagor av klockan.

Vi tror dock att, om HTC lanserar en smartklocka det vill säga, kommer att ställa sig till en i mängden då vi tror att klockan kan komma att drivas av Googles system Android Wear, som driver de flesta smarta klockorna på marknaden. Med Android Wear så får tillverkaren inte bestämma hur systemet i klockan ska se ut, utan det är helt upp till Google. Så det olika tillverkares klockor kan skiljas sig åt är hur man väljer att boetten ska se ut, om man lägger till några extrafunktioner (ex pulsmätare, GPS) samt vilka materialval man använder sig av.

Vi tror med dessa ord att HTC skulle få svårt att överleva på endast klockan, utan om detta kommer att behövas så vore det bättre om man satsade på ett eget gjort system för klockan, som till exempel Sense fast för klockan.

Vi vet dock inte om HTC kommer att lansera någon smartklocka, och i så fall när man skulle göra detta. Vi tror inte att HTC kommer att lansera någon smartklocka detta år då man redan presenterat mobilen HTC 10, men man kanske väljer att göra det under 2017?

Bilden är lånad av pcadvisor.co.uk

Källa    

Lämna ett svar

Back to Top