Posted in: Uncategorized

Jag testar Sony SBH70

Sony har alltid varit en tillverkare att lita på när det kommer till tillbehör till diverse olika produkter. Man släppte till exempel Sony SBH80 under 2014 som var ett vattentåligt headset som var trådlöst och satt runt nacken. Nu har Sony släppt uppföljaren till SBH80, denna gång har man valt att kalla det nya headsetet för SBH70. Men klarar SBH70 att ta över tron efter SBH80? Se vad vi tycker!

Till att börja med så har Sony`s nyaste headset ett väldigt förvirrande namn då uppföljare till olika produkter alltid brukar heta bokstaven eller sifram efter föregångaren. Så alltså inte i Sony`s fall då man valt att kalla denna modell för SBH70, men vi skulle hellre sett namnet SBH90 då det trots allt är en uppföljare till SBH80. Dock så kan Sony haft en tanke med namnet på SBH70 eftersom att 70 är earphones medan SBH80 var öronproppar.  Skillnaden blir alltså att SBH70 släpper in mer ljud från omgivningen än vad SBH80 gör, detta eftersom att earbuds inte går ända in i örat.

Design och komfort    

Sony har valt att använda sig av ett gummiliknande material i SBH70. Hela utsidan av hörlurarna är gjort av detta material, vilket vi gillar mycket då de ligger väldigt skönt mot huden. Hörlurarna är trådlösa och behöver då alltså inte kopplas in via någon sladd till mobilen, vilket är väldigt praktiskt. SBH70 har en “krage” som ligger runt din nacke när du har hörlurarna på dig, detta är en väldigt smart lösning tycker vi eftersom att hörlurarna aldrig riskerar att vara i vägen. Vi upplever också earbudsen som väldigt komfortabla i våra öron, dock så kommer dessa “proppar” inte att passa allas öron eftersom att de bara finns i en storlek. Hörlurarna är också IP57 – klassade så att du kan lyssna på musik även när det regnar, och dessa hörlurar är riktigt bra i regnväder.

Sony har också olika reglage på headsetet där man till exempel kan höja eller sänka volymen på musiken. Vi tycker att dessa reglage på SBH70 sitter väldigt bra och lättåtkomligt åt, de är mycket lättare att hitta än på föregångaren SBH80 och går väldigt snabbt att vänja sig vid vart kontrollerna sitter. Från kontrollerna ut till “propparna” så är sladdarna väldigt tunna, och vi upplever att de känns väldigt svaga och vi är därav oroliga att hörlurarna kan gå sönder om man till exempel kommer åt sladden med ett vasst föremål.

En stor del i dagens samhälle är att många vill ha olika stilar på deras hörlurar – vissa vill sticka ut från mängden och ha en skrikig färg, medan andra vill ha så diskreta färger som möjligt. SBH70 kommer i färgerna svart och vitt, blått och rosa och är därmed ingen för den som vill sticka ut, detta då även de mer ovanliga färgerna är väldigt diskreta i färgerna, till denna person som vill ha ett par skrikiga hörlurar rekommenderar vi till exempel Urbanista.

Hörlurarna har mycket bra passform.

Ljud

A och O är verkligen ljud i ett par hörlurar, man köper ett par hörlurar för att man ska lyssna på musik. Speciellt med hörlurar som SBH70 förväntar man sig ett bra ljud eftersom att prislappen ligger på dryga 700 kronor.

Vi upplever ljudet i SBH70 som väldigt bra i ett par hörlurar för dryga 700 kronor. Detta då hörlurarna levrar väldigt klart och fylligt ljud tillsamman med bra bas, men ibland upplever vi att basen blir lite för mycket i vissa låtar.

Eftersom att dessa lurar är earbuds och inte in-ear (som SBH80 var) så betyder det att SBH70 inte sitter hela vägen in i örat, vilket resulterat i att vi inte upplevt samma ljudtryck med SBH70 som vi upplevde med SBH80. Eftersom att SBH70 är så öppna för örat så betyder det också att det är väldigt mycket ljud som läcker in från omgivningen. Något vi inte ser som ett plus då till exempel motorljud hörs in mycket väl. Däremot så isolerar SBH80 ut ljud från omvärlden runt om dig, vilket vi föredrar.

Funktioner 

Förutom ett bra ljud och en finfin design så bjuder Sony SBH70 på en handmängd extrafunktioner. Direkt på headset så kan du pausa, spela eller lägga på i ett samtal. Men du har även funktionen för att höja respektive sänka volymen i hörlurarna, vilket vi tycker är väldigt bra av Sony. Däremot så går det inte att hoppa till nästa låt direkt via headsetet på vår Nexus 6P som vi testade med, vilket vi tycker är en väldigt stor nackdel då det i princip är en funktion som ska vara standard på det dyrare hörlurarna idag.

Det går även att prata direkt via headsetet med hjälp av av mikrofoner som är inbyggda i hörlurarna. Vi upplever inte några större problem i att höra mottagaren och mottagaren hör oss också mycket bra har de sagt vid samtal.

SBH70

Slutsats 

Sony SBH70 är ett par prisvärda trådlösa earbuds som levererar skön komfort kombinerat med bra ljud. Vi upplever dock SBH80 som det bättre alternativet då de släpper in mindre ljud från omgivningen samt levrar snäppet bättre ljud i vårt tycke. Dock så har vi märkt att smaken varierar kraftigt, då vissa vill ha hörlurar där man hör vad som händer i omgivningen runt omkring sig, medan andra inte vill ha det, däribland oss på MobilaNyheter.  

   

   

Lämna ett svar

Back to Top