Launcher tips: Google Now Launcher

Det blir allt vanligare att riktiga Androidnördar börjat mixtra runt och leka runt med telefonen i systemet, där ibland oss på MobilaNyheter som gillar att utforska mobilens möjligheter.

En väldigt stor del i mobilen som man kan leka runt med är olika launchers, vilket kort och gott kan beskrivas som en omformning av mobilens system.
Det finns flertalet launchers ute på Google Play som till exempel Nova Launcher för att nämna ett bra alternativ till Google Now launcher.

Det kommer antagligen bli mer vanligt att fler och fler laddar ner tredjeparts – launchers. Detta eftersom att flera tillverkare övergivit den klassiska applådan, där bland annat stora företag som LG samt Huawei är med. LG har tagit fram en applåda till LG G5, fast då är det UX 4.0 som gäller istället för UX 5.0 som då levereras utan applåda.

Google Now Launcher är Launchern som levereras med Googles egna Nexus – enheter från start som till exempel mobiler och surfplattor. Men Google låser sig inte vid sitt system utan delar med sig systemet till alla Androidtelefoner, så om du blir trött på din Samsungs system så kan du enkelt byta över till Google Now Launcher.

Vi valde just Google Now Launcher utöver någon annan launcher eftersom att allt känns väldigt organiserat samt väldigt rent ut i systemet, utan några onödiga krusiduller som finns i flertalet launchers.

Men framförallt så väljer vi Google Now Launcher på grund av snabbheten i systemet, allt verkligen flyger fram. Detta gäller också får en Samsung som till exempel är trög med Samsung egna system. Google Now Launcher verkar vara en Launcher som inte tar upp så mycket plats i din mobiltelefon eller surfplatta och därav kan du uppleva din tröga mobil som ny med Google Now Launcher, tycker vi i alla fall.

Men för att få ut snabbheten i Google Now Launcher så har Google fått kompromissa en hel del, framförallt extrafunktioner har man tagit bort. Detta då Google Now Launcher kommer i ett standardutförande och att det inte då går att ändra på utförandet. En funktion vi skulle önskat fanns med i Google Now Launcher är möjligheten till att välja vilken väg man vill scrolla apparna i applådan, då det nu endast går att scrolla nedåt respektive uppåt, men att det då skulle gå att välja på det förstnämnda alternativet eller det mer klassiska sätter att scrolla appar, i sidled!

En annan funktion som vi saknar är en riktig applåda. Med detta menat så finns det en applåda, men det går inte att göra mappar i applådan, något som Google är ensamma om att inte kunna göra idag. Detta är något vi hoppas kommer förändras när Google släpper Android N.

I och med att Google Now Launcher har så pass lite extrafunktioner så innebär det att det finns väldigt få extrainställningarm, något som både kan ses som positivt och negativt. Det positiva är att det inte går att få dit någon extrafunktion som man inte vill ha, medan det negativa är att systemet blir väldigt begränsat för roliga funktioner såsom att välja vilken form en mapp ska ha.

Vi rekommenderar Google Now Launcher för att det är den snabbaste launchern ute på marknaden. Detta tillsammans med att den är tillgänglig till så gott som varje Androidmobil samt även hur lätt den är att förstå sig på.

För den som vill mixtra med en launcher så rekomenderar vi inte Google Now Launcher då möjligheterna är minimala att mixtra med denna launcher. Men om du vill kunna mixtra med en launcher så rekomenderar vi istället Nova Launcher där man verkligen kan göra allt, från att bestämma scroll-effekt till att ställa in olika ikoner för olika appar.  

             
      

Lämna ett svar