Posted in: Uncategorized

Google uppdaterar sitt tangetbord till version 5.0 – innehåller många nya finesser

Google har under gårdagen börjat skicka ut en uppdateringen till sitt egna tangentbord som finns tillgängligt för alla på Play Store.
Uppdateringen innebär en hel drös av förbättringar på tangentbordet.
Nu kan man anpassa tangentbordet för en enhandsfattning, vilket innebär att man kan välja om man vill ha tangentbordet på vänster eller höger sida, vilket kan vara väldigt praktiskt om man har en surfplatta eller en stor telefon.

Man kan nu också anpassa hur högt man vill att tangentbordet ska vara, detta är dock som vi förstått det stegvis, vilket betyder att det är olika steg som man kan välja på, och det är alltså inte så att man själv kan bestämma exakt hur högt tangentbordet ska vara.

Google är en av de första tillverkarna som nu har en funktion som låter dig långtrycka på komma tecknet som tar dig vidare till fler skiljetecken vilket såklart är väldigt smidigt. Men en långtryckning kan också ta dig till olika emojis.

Det sista funktionen som man lagt till i tangentbordet är att de nu låter användare radera ord från “ordraden” genom att långtrycka. Förslaget kommer då att försvinna tills att du skriver dit det igen, för att då komma tillbaka och finnas med i ordlistan återigen.

Till den som är nyfiken på vad uppdateringen innebär så kan man gå in och uppdatera redan nu!

    Källa

Lämna ett svar

Back to Top