Posted in: Uncategorized

HTC hårdtestat i senaste videon – klarar sig inte bra mot konkurrenterna

I en video på ungefär 4 minuter så har en användare på YouTube hårdtestat HTCs senaste satsning genom att göra reptester, bränntester samt ett bendtest av telefonen. 

Han började med att ta ett antal olika vassa föremål för ett försöka repa telefonen. Baksidan fick diverse märken, något som inte är så konstigt då HTC 10os baksida består av metall, som är känt för att ha lätt att bli repat.
Däremot så repades skärmen också när han drog det vassa föremålet över den, något vi inte tycker får hända då vi är på versionsnummer 4 av Gorillaglas. 

Det som däremot är konstigt är att konkurrenternas skärmar hållit mycket bättre, fast de har haft samma typ av Gorillaglas. Våran gissning är dock att HTC lagt på någon egen beläggning som inte blivit så lyckad.

Personen testade sedan den numera klassiska bränn – testet som går ut på att man tar en tändare mot skärmen och ser hur länge pixlarna på skärmen överlever. HTC 10 visade sig klara sig hyfsat i detta test då pixlarna överlevde cirka 5 sekunder från att elden kommit nära skärmen. Detta att jämföra med LG G5s pixlar som dog efter bara 2 sekunder. Detta beror på att LG G5 har en väldigt tunn glasskiva, något som inte kommer vara skonsamt för telefonen i längden. HTC 10 har däremot en mycket tjockare glasskiva.

Det sista personen gjorde var att försöka böja sönder telefonen med all kraft denne hade. Men HTC 10 har en väldigt kraftfull konstruktion som inte gav vika, hur mycket han än bände. Enheten flexade knappt, något som är väldigt ovanligt att en telefon klarar av, riktigt bra HTC på detta område. Du som har telefonen i bakfickan behöver inte vara orolig att få en avbruten HTC 10.

För att sammanfatta så har HTC lyckats riktigt bra på de flesta områden med HTC 10. Men den vanligaste punkten, att man till exempel har nycklar ihop med telefonen, har HTC misslyckats med då skärmen lätt blir repig. Detta får oss att dra ner betyget rejält. 

För den som vill se videon med egna ögon så kan den ses här.

Bilden är lånad av Swedroid.se

Källa

  

Lämna ett svar

Back to Top