Posted in: Uncategorized

Google lanserar Gboard – företagets tangentbord nu till iOS

Google lanserade under gårdagen sitt egna tangentbord som nu ska kunna gå att ladda hem från App Store på din iOS – enhet. Google har valt att döpa appen till Gboard, och är kort och gott Googles egna tangentbord som har funnits till Android i flera år nu.

På tangentbordet har du alltid tillgång till en Google – logga, som tar dig vidare direkt till Google om du klickar på loggan, något som vi ser som en riktigt smart funktion.

På Apples standard tangentbord så tycker vi att rättstavningsprogrammet inte alls fungerar bra. Vi tror dock att Gboards stavningsprogram kommer göra jobbet betydligt bättre. Det kommer också upp förslag på ord som du skrivit in tidigare i en list precis ovanför tangenterna, något som standard tangentbordet på till exempel en iPhone saknar helt och hållet.

Nu finns också möjligheten att dra ett mönster mellan tangenterna för att skriva, en funktion som är praktisk när man lärt sig den då det krävs en del övning för att det ska bli rätt.

Appen finns att ladda hem på App Store gratis.

Bilden är lånad av phonearena.com

Källa     

Lämna ett svar

Back to Top