Hem Så tror vi att OnePlus 3 kommer att bli

Så tror vi att OnePlus 3 kommer att bli

OnePlus 3 är precis runt hörnet, den 28 maj presenteras telefonen, det vill säga lite mer om en vecka. Vi har under tidens gång fått in ett gäng specifikationer och bilder, så detta inlägg kommer bli en liten sammanfattning om vad vi hört hittills.  

Skärm
OnePlus 3 sägs få en 5,5 tums skärm med Full HD – upplösning, alltså precis likadant som vi sett hos både OnePlus Two, men även hos OnePlus One. Vi tycker, och hoppas, på att OnePlus väljer på att satsa på en Quad HD (1440 x 2560 pixlar) panel istället, då i princip alla tillverkare har denna upplösning på sina flaggskepp som säljs i Sverige. Vi tror dock att telefonen kommer att få Full HD – upplösning, eftersom att OnePlus ser att deras telefoner kan säljas riktigt billigt med denna upplösning.

Design

Vi har under den senaste veckan sett ett antal bilder på hur OnePlus 3 kan komma att se ut. Under gårdagen fick vi en riktigt bra bild på en telefon som förhoppningsvis är OnePlus 3. Denna bild visar att OnePlus 3 kommer ha en konstruktion täckt av metall. Som vi skrev i ett separat inlägg så tycker vi att designen liknar den på Huawei Honor 7 väldigt mycket. Vi hoppas att OnePlus 3 inte får den låga kvalitetskänslan som Huawei Honor 7 till exempel gör. Det ser även ut som att OnePlus 3 kommer få en högtalare i underkant på telefonen, självklart skulle vi fördragit två högtalare på framsidan av enheten, men det är förståeligt att det inte går att ordna på mobilen på bilden, då det ser ut som att OnePluas kommer använda framsidan mycket väl till skärmens yta. Framsidan på OnePlus 3 ser istället ut att bli väldigt snarlik med OnePlus Two då OnePlus 3 ser ut att få exakt samma placering av fingeravtrycksläsare.    

Processor och internminne 

Med allra största sannolikhet får OnePlus 3 Qualcomms nuvarande värstingchip Snapdragon 820, precis som hos konkurrenternas toppmodeller. Det sägs också att OnePlus 3 kommer att finnas i tre versioner. En med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne, en med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne samt en variant med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Vi hoppas att OnePlus gör en variant av OnePlus 3 då det är allt fler användare som vill ha större mängd lagring i telefonen, då telefonen ersätter datorn mer och mer.

Bilden är lånad av digitaltrends.com

Kamera

Den bakre kameran i OnePlus 3 sägs ska ligga på 16 megapixlar, att jämföra med de 13 megapixlar som både OnePlus 2 samt One erbjuder. Den bakre kameran ska också erbjuda laser autofokus tillsammans med en f.1.8 bländare. Den främre kameran ska istället vara uppgraderad från 5 megapixlar till 8 megapixlar. Bländaravtalet ska istället ligga på f.2.2.   

Övrigt 

OnePlus 3 sägs få ett 3500 mAh – batteri, som enligt rykten ska hålla i upp till två dagar. Vidare så ska den även levereras med Android 6.0 från start med en uppgraderad version av företagets egna Oxygen OS. Telefonen ser inte ut att bli IP – klassad, något som skulle vara trevligt om det finns med. Det ser också ut som att telefonen kommer sakna stöd för en IR – sensor till din TV eller projektor etc.

Pris samt realise  

Den största säljpunkten hos OnePlus har hittills varit att man får otroligt mycket telefon för pengarna. Men även att man har kunnat få hit en OnePlus – telefon utan något stök via import.
Det ser onekligen ut som att OnePlus kommer fortsätta på samma spår då OnePlus 3 sägs få en prislapp på motsvarande 2560 kronor för basmodellen med 32 GB och 4 GB RAM. Vi tror att priset kommer hoppa med 1000 kr för varje steg uppåt du tar från basmodellen. Telefonen sägs presenteras den 28 maj. Det sägs att OnePlus ska börja leverera telefonen i början av juli.

  

Bilden är lånad av digitaltrends.com

 

Lämna ett svar