Posted in: Uncategorized

Bästa tech-prylarna att ha med sig på resande fot

Visst är det härligt att åka bort från vardagen på många sätt, men ofta så innebär det också att man inte kan ha lika bra teknikprylar med sig, eftersom att man har ett begränsat packutrymme.
Vi har nyss varit ute på resande fot, och här kommer våra tips och råd på vilka teknikprylar vi rekommenderar att ta med.
Förlengare av eluttag 
På många hotellrum så brukar det vara väldigt dåligt med eluttag för att ladda din bästa vänner. Men med en strömförlängare så kopplar du helt enkelt in uttaget i det fasta eluttaget, och helt plötsligt har du flera uttag. Förlängarna kan dock ha olika många eluttag, så se till att köpa den med flest uttag. De flesta Förlängarna brukar kosta runt 100 kr och finns tillgängliga i butiker såsom Clas Olsson.
PowerBank 
En PowerBank är ett extra batteri till mobilen eller surfplattan som man laddar upp, för att sedan kunna ladda upp mobilen eller surfplattan. De flesta PoeerBanks är väldigt smidiga så de är lätta att ta med i ryggan. Det finns tusentals olika modeller av PowerBanks ute på marknaden, och de har olika stora batterier inbyggda, därav blir även storleken på de olika. Vi föredrar såklart små modeller, men när de är små så har de ofta små batterier, vilken resulterar i att uppladdningen inte brukar räcka till en ta lång tid att ladda upp. Om man istället kollar på en PowerBank med stort batteri  så blir enheten istället väldigt stor och därmed tar mycket plats.
Men om det är några PowerBanks som vi rekommenderar så är det GP’s varianter. Detta då de de finns i många olika varianter att välja på, men även för att de har lång batteritid på en laddning, samt att brandrisken är liten eftersom att GP är ett batteri företag.
Mobilen
Det är klart, vi skulle inte kunna ungå att ha med mobilen, detta är trots allt en teknikblogg som handlar om mobiler. Mobilen är trots allt en underhållningsmaskin även utan Wi-Fi, med till exempel filmer och spel. Det du bör tänka på om du ska använda mobilen utanför Sverige är att dra av data – roamingen, eftersom det annars kan komma hem fakturor där beloppet inte ser så trevligt ut. Den mobilen vi rekommenderar om man ska åka utomlands är antingen en Xperia Z5 eller en Samsung Galaxy S7, då båda dessa modeller även vattentäta.
Surfplattan
Vi tar alltid med oss surfplattan istället för datorn när vi är ute och reser. Detta då surfplattan i regel är lättare och tunnare och där med tar mindre plats i bagaget. Detta är något som är mycket värt eftersom det brukar vara begränsat med utrymme i väskan. Vi brukar vanligtvis ta med surfplattan nu för tiden för att skriva blogginlägg på den, men lite annat görs som att spela något spel. I skrivande stund så använder vi oss av en Samsung Galaxy Tab S2 9,7″ vilket är en väldigt bra surfplatta, men vi skulle inte säga att den är optimal för resande då den inte är vattentålig, något Sony Xperia Z4 Tablet är, därav rekommenderar vi den starkt för resande.
Bra hörlurar med Noise Canceling 
Något som verkligen är guld värt när man är ute i almenheten och bara vill koppla av till en bra låt, framförallt är det riktigt bra med riktigt bra hörlurar. Vi tycker dock att det är som allra best med hörlurar på flygplanet med Noise Canceling – funktion. Detta eftersom att hörlurar med denna funktion reducerar bort allt bakgrundsljud, förutom olika röster då. Ljudtillverkaren Bose har flertalet Noice Canceling – hörlurar, både i Over – Ear klassen samt i In – Ear klassen. Vi rekommenderar Bose QuietComfort 20 eller 20I (beroende på om du har en Android eller IOS enhet), och tro oss, det måste testas för att förstå och värdefullt det verkligen är. 
Hoppas ni blev klokare på vilka tekniska prylar ni kan tänkas ta med när ni åker bort. Det finns en hel saker vi inte listade, detta eftersom vi anser att det mest är “onödiga gedgets” att ta med på resan. 

Lämna ett svar

Back to Top