Posted in: Uncategorized

Samsung lanserar smartklockan Gear Fit 2 samt öronpluggarna Gear IconX

Dagen är här, dagen då Samsung nu lanserat det smarta armbandet Gear Fit 2 samt öronsnäckorna Gear IconX.

Om vi börjar med klockan Gear Fit 2, så är det uppföljaren till 2014 års Gear Fit. Gear Fit 2 erbjuder funktioner såsom inbyggd GPS, gyrometer, accelerometer, pulsmätare samt barometer.
Klockan har en 1,5 tum stor skärm med upplösningen 432 x 216. Mjukvaran är baserad på Samsungs egenutvecklade system för smarta klockor, Tizen, ett smart val enligt oss! Detta då Gear Fit 2, precis som Gear S2, ska fungera med alla Androidmobiler som kör Android version 4.4 och uppåt.

Gear Fit 2 har ett 200 mAh stort batteri, som enligt Samsung ska räcka upp till 4 dagar beroende på användarbeteende. Eftersom klockan har en inbyggd GPS så kan enheten köra GPS krävande program helt självmant, en plats för SIM- kort fattas dock.

Klockan känner av vilken aktivitet du håller på med helt automatiskt, nu behövs inget mer fipplande för att hitta den aktivitet man vill utföra, om funktionen nu fungerar.

Själva enheten är IP68 klassad och går att välja på i olika former av armband, armbanden kommer också finnas i två olika varianter, såldes kommer den mindre varianten av armband med Fit 2 väga 28 gram, medan den större varianten kommer väga 30 gram.
En mycket smart funktion som Fit 2 erbjuder är det inbyggda stödet för Spotify. Man kan alltså lagra musik på de 4 GB inbyggda minne som Gear Fit 2 erbjuder. 

Priset för enheten landar på motsvarande 1500 svenska kronor, det är dock ännu oklart om det kommer bli samma pris här i Sverige, och när Fit 2 släpps i Sverige.

Den andra prylen som Samsung introducerade var de smarta öronpropparna Gear IconX. IconX är väldigt servicevänliga mot konsumenten, då öronpluggarna ska starta direkt man sätter in dessa i öronen.
Överföringen av musik sker via parkopplingen över blåtand version 4.1, men öronpluggarna klarar också av att spara musik direkt på det inbyggda minnet på 4 GB.

Gear IconX är inte bara ett par avancerade öronsnäckor, utan kan också bli en del av din träning, då öronsnäckorna har inbyggd pulsmätare. Informationen skickas sedan till en Androidtelefon som har Android 4.4 och uppåt, alla information lagras i appen S Health.

Det rekommenderade priset på öronsnäckorna är 2200 kronor, och öronsnäckorna säger Samsung ska släppas efter sommaren.

Bilderna är lånade av Swedroid.se

Källa

  

Comment (1) on "Samsung lanserar smartklockan Gear Fit 2 samt öronpluggarna Gear IconX"

  1. Köpte den på grund av det påstådda stödet för spotify. Jag kan dementera detta. I Sverige finns ingen Spotify app att ladda ner…! Möjligt att det bara gäller USA av någon anledning..

Lämna ett svar

Back to Top