Lenovo presenterar Moto Z och Moto Z Force

Lenovo har under kvällen presenterat de två nya flaggskeppen Moto Z Force.
Båda telefoner modulbaserade, men till skillnad mot LG G5 går inte delarna på telefonen att ta loss, utan bara läggas till på enheterna.
Om vi börjar med Moto Z så erbjuder telefonen en 5,5 tums skärm med Quad HD upplösning, en Snapdragon 820 processor med 4 GB RAM, en fingeravtrycksläsare, ett 2600 mAh batteri,32 eller 64 GB inbyggt minne samt Android 6.0.1 från start.
Den bakre kameran erbjuder upplösning 13 megapixlar och erbjuder funktioner såsom Laser Autofokus. Den främre kameran ligger istället på 5 megapixlar och erbjuder funktioner såsom vidvinkel.
Det mest speciella med telefonen är dock dess konstruktionen. Motorola förklarar det som att telefonen är gjord i ultralätt aliminum, likt den aluminium som sitter i flygplan. Enheten är förvånandsvärt tunn med sina 5.2 mm. Enheten har också ”ett vattenskyddande” matrial. Enheten bjuder vidare på snabbladdning som enligt Lenovo ska vara riktigt snabb.
Mobilen har också en USB Type C kontakt.
Om vi istället kollar på det större syskonet Moto Z Force så hittar vi  en 5,5 tums skärm med Quad HD upplösning. Som namnet antyder är skärmen också i flera lager så den ska hålla bra vid ett eventuellt fall. Z Force är annars väldigt lik Moto Z med några små förändringar.  Kameran är på 21 megapixlar med ett bländaravtal på f.1.8. Annars är de två telefonerna identiska.
Den största grejen med mobilerna är dock modulerna som ska kunna sättas på telefonerna. Modulerna har Lenovo valt att kalla för MotoMods, dessa sätts på via en kantakt som båda telefoner har på baksidan. Lenovo avslöjar inte vad för moduler som kommer släppas, men båda telefoner saknar 3.5 mm kontakt, så vi tror att en sådan modul kan komma att säljas till telefonerna.
Telefonerna börjar att säljas i USA till september månad, det är ännu oklart vad priset hamnar på för de två.

Bilderna är lånade av GSMArena.com

Lämna ett svar