OnePlus presenterar flaggskeppet 3 – kostar endast 3695 kronor

OnePlus har under kvällen presenterat sitt senaste tillskott OnePlus 3. Telefonen har alla de specifikationer som dagens flaggskepp erbjuder, men kostar mindre än det halva priset på till exempel Samsung Galaxy S7 Edge.

Om vi kollar på vad telefonen har att erbjuda så har den en 5,5 tums skärm med Full HD – upplösning med en optic AMOLED panel, där “optic” beskriver panelen som mer levande när det kommer till färgerna. I systemet finns det ett ljust och mörkt tema att välja mellan, där det sistnämnde ska dra mindre ström i telefonen.

Processorn består av senaste chipet från Qualcomm, Snapdragon 820 tillsammans med hela 6 GB RAM. OnePlus har till skillnad från föregående år bara valt att satsa på en modell av telefonen. Det sägs att OnePlus ska komma ut med en enklare variant av OnePlus 3 senare i år med 4 GB RAM och 32 GB minne istället för nuvarande 6 GB RAM och 64 GB RAM, detta får dock visa sig.

Den bakre kameran i telefonen har fått en skjuts från 13 megapixlar upp till 16 megapixlar. Kameran erbjuder väldigt snabb autofukus, och enligt OnePlus ska kameran också vara väldigt pricksäker på olika motiv. Sensorn i fråga är en Sony IMX 298 med bländaravtalet f.2.0. Den främre kameran har också fått sig en skjuts från 5 megapixlar till 8 megapixlar som enligt OnePlus ska ta riktigt bra bilder, speciellt i mörkret.

Batteriet är 3000 mAh stort, och vad vi tror så kommer telefonen kunna hålla igång länge då den har en 1080p skärm, alltså mycket mindre pixlar att driva runt än till exempel en LG G5 eller Samsung Galaxy S7. OnePlus har infört en egen snabbladdningsteknik utöver Qualcomms egna Quick Charge 3.0 som man valt att kalla för Dash Charge. Fördelarna med tillverkarens egna snabbladdningsteknik är att man ska kunna få upp till en dags användning på 30 minuter (inte för oss hardcore user då 😉 om man använder telefonen från gång till gång på dagen. Andra fördelen är att telefonen ska hålla sig sval under laddningen enligt OnePlus.

Övriga specifikationer inkluderar äntligen NFC, Bluetooth 4.2, Wi-Fi, dubbla SIM – kortsplatser och GPS. Vidare har den en fingeravtrycksläsare placerad under skärmen som ska kunna låsa upp telefonen på blott 0,2 sekunder. Telefonen kommer förinstallerad med senaste Android 6.0.1 med operativsystemet Oxygen OS 3.0

OnePlus 3 kommer i färgerna grått och guld till ett rekommenderat pris på 3695 kronor. Det ser dock ut som att den gråa endast är tillgänglig för köp just nu, dock är det ännu oklart när telefonen kommer börja levereras. Det bästa av allt är att du inte behöver skaffa någon Invite för att köpa telefonen.

Bilden är lånad av oneplus.net

Källa

    

Sånt som också kan intressera…

Lämna en kommentar