Posted in: Uncategorized

Samsung patenterar ny form på hemknapp och placering av fingeravtrycksläsare (bekräftat)

Samsung har under morgonen tagit patent på två nya saker. Dels så har man tagit patent på en rund hemknapp (med samma placering, under skärmen) men också patent på en fingeravtrycksläsare som ska sitta allra högst upp på baksidan vad vi förstår av patentbilderna.
Den stora frågan enligt oss är dock varför Samsung tar patent på en rund hemknapp, vi har alltid känt igen Samsung när de haft en rektangulär hemknapp, men här finns tydliga indikationer på att de vill likna Apple, eftersom Apples produkter har denna runda typ av hemknapp.

Vi känner oss också skeptiska till patentet på placeringen av fingeravtrycksläsaren, då det ser ut som det kommer bli ytterst obekvämt att hålla ett finger i höjd med fingeravtrycksläsaren på bilderna. Det ska möjligtvis fungera om enheten har väldigt små mått.

För att Samsung tagit patent betyder det inte att vi får se denna lösning snart på företaget Galaxy smartphones, däremot tror vi att det ger en hint om hur Galaxy S8 kan komma att bli i designen.

Bilden är lånad av phonearena.com

Källa

Lämna ett svar

Back to Top