Hem ZTE presenterar nubia Z11 med värstingprestanda

ZTE presenterar nubia Z11 med värstingprestanda

ZTE har under kvällen till presenterat värstingmobilen nubia Z11 i sin flotta som tidigare bestått av Z11 Max och Z11 Mini. Dock har dessa två modeller haft medelmåttig presentanda.
Men Z11 glänser verkligen på specifikationsbladet.

Om vi börjar med skärmen har Z11 fått en 5,5 tums skärm med Quad HD upplösning tillsammans med en IPS panel. Skärmen tar upp 75% av ytan på framsidan, att jämföra med en Galaxy S7 där skärmen tar upp 72% av framsidan, så ser vi en ganska stor skillnad. Speciellt ramen runt långsidorna på Z11 är minimala.Skärmen skyddas av GorilaGlas 3, vi skulle dock gärna sett att glaset var av 4e generationen istället. 

Om vi tar en titt på designen så är Z11 gjort i ett stycke aluminium med kanter som ska vara “lagom” avfasade för att ligga optimalt i handen. Måttet som telefonen har är 151.8 x 72.3 x 7.5 mm. Mått som står sig väldigt bra mot konkurrenter såsom Galaxy S7 Edge (som har samma storlek på skärm). Telefonen kommer finnas i färgerna grå, guld, silver och rosa guld.

Det vi hittar under huven på nubia Z11 är Qualcomms värstingchipp Snapdragon 820. Mobilen ska antingen kunna fås med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne eller med 6 GB RAM och 128 GB minne.   

Huvudkameran är på 16 megapixlar med bländaravtalet f.2.0, sensorn kommer i sedvanlig ordning från Sony, mer specifikt är det en IMX298 sensor som är i satt.
Den främre kameran är på 8 megapixlar med bländaravtalet f.2.4 och med en vidvinkel på 80 grader. 

I övrigt hittar man en fingeravtrycksläsare placerad baktill, som enligt ZTE ska låsa upp mobilen på blotta 0,1 sekunder, vilket gör mobilen till den näst snabbaste just nu om det fungerar så bra som vi tror att det gör.
Z11 har begåvats med ett 3000 mAh batteri tillsammans med en USB Type C kontakt och Qualcomms Quick Charge 3.0 teknologi.
Mobilen baseras på Android 6.0 med ZTE´s egna nubia UI 4.0. 

Priset då? För standardmodellen med 4 GB RAM och 64 GB minne blir det motsvarande knappa 3000 kronor, att jämföra med modellen med 6 GB RAM och 128 GB minne som sägs hamna på motsvarande 4500 svenska kronor.

Ännu en stor fråga är om ZTE kommer satsa på nubia Z11 eller Axon 7. Vi tror på Axon 7, då vi inte tidigare fått se någon nubia telefon i vårt avlånga land. Men vi känner oss med andra ord osäkra på om ZTE kommer satsa på någon global försäljning för Z11 utanför Kina, och om någon av modellerna kommer till Sverige.

Bilden är lånad av GSMArena.com

 Källa

Lämna ett svar