Hem Huawei presenterar phableten Honor Note 8

Huawei presenterar phableten Honor Note 8

För någon vecka sedan dök det upp information om att Huawei planerade att släppa en gigantisk Honor – telefon som mäter 6,6 tum i skärmstorlek. Nu har bjässen blivit presenterad, telefonen är också en av de största smarta telefonerna genom tiderna med sina 6,6″.

Skärmen i fråga har upplösningen 1440 x 2560 pixlar (Quad HD) och har därmed en PPI på 443, precis som en mindre telefon med Full HD upplösning. Vilken typ av panel mobilen har är dock ännu oklart.

Processorn är Huaweis hemmabygge Kirin 955, vilket är Huaweis senaste processor att komma med. Vidare har telefonen fått 4 GB RAM med internminnen på antingen 32, 64 eller 128 GB.

Kameran i Honor Note 8  är ensam på baksidan, en skillnad som är stor mot P9ans dubbla kameror på baksidan. Hur som helst är upplösningen (på den bakre kameran) på 13 megapixlar där optisk bildstabilisering finns med. Den främre kameran är på 8 megapixlar.

Telefonen är konstruerad i ett enda stycke metall. Precis som med P9 har Huawei valt att dölja en del av antennen på ovansidan. Telefonen kommer i färgerna guld, vitt och svart.

Honor Note 8 har en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 4500 mAh batteri, plats för dubbla SIM – kort eller ett SIM – kort och ett minneskort. Telefonen har också fått en USB Type – C kontakt och kommer med Android 6.0 från start.

Telefonen börjar säljas i Kina från och med den 9e augusti. Modellen med 32 GB kommer kosta motsvarande 2950 svenska kronor. Modellen med 64 GB kommer kosta 3200 svenska kronor medan varianten med 128 GB kommer kosta 3600 svenska kronor. Vi tror inte telefonen kommer till Sverige med tanke på storleken av skärm.     

Bilden är lånad av GSMArena.com

Källa

Lämna ett svar