Ny surfplatta från Lenovo påträffas på nätet (rykte)

Under gårdagen har en ny platta från Lenovo påträffats via nätet. Surfplattan bär det långa namnet Yoga Tab 3 Plus, och ska vara en uppdaterad version av nuvarande Yoga Tab 3.

Om vi börjar med att ta en titt på surfplattans yttre så känner jag genast igen att det handlar om en Lenovo-platta, då den har utrustats med ett stöd på baksidan av konstruktionen. Jag ser också att Tab 3 Plus kommer ha framåtriktade högtalare, något jag alltid föredrar. Vidare ser vi också en USB Type C port på sidan av surfplattan, vilket kommer vara den första surfplattan med denna typ av laddningskontakt.

Om vi istället tar en titt på specifikationerna för plattan, så blir den helt klart intressant, i alla fall för mig. Tab 3 Plus ser ut att få en 10,1″ stor bildskärm med 2560 x 1600 pixlar i upplösning, panelen i fråga är enligt källan av typen IPS. Vidare nämns det att högtalaren ska ha fått en Snapdragon 650 processor med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort och ett 9300 mAh batteri.

Dessutom ser det ut som att Lenovo kommer samarbeta med JBL inför denna generation av surfplatta. Det då Tab 3 Plus inte bara kommer få framåtriktade högtalare, utan även en JBL – stämpel. Men vad JBL-stämpeln egentligen innebär för förändrad ljudbild går ännu inte att svara på.

Om man tar en titt på Pro 3 Plus mot föregångaren Pro 3 så kommer den nya varianten blivit rejält uppdaterad. Dels så har Tab 3 Plus mycket högre upplösning på skärmen (2560 x 1600 i Plus och 1280 x 800 i Tab 3) men den har också fått sig en modernare processor i form av Snapdragon 650 istället för Snapdragon 210 som sitter i Tab 3.
Det är ännu oklart när plattan kan tänkas lanseras.

     

Bilderna är lånade av GSMArena.com

Källa 

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!