Hem Samsung presenterar Galaxy A8

Samsung har under dagen presenterat mobilen Galaxy A8 i hemlandet Sydkorea. Efter en lång tid med diverse rykten har telefonen alltså blivit officiellt presenterad. Telefonen har fått en 5,7 tums stor skärm med Full HD-upplösning tillsammans med en SUPER AMOLED-panel. Om vi tar en titt på processorn så använder sig Galaxy A8 av samma processor som fjolårets flaggskepp Galaxy S6, det vill säga Exynos 7420. RAM-mängden är också densamma på 3 GB. Det interna minnet ligger istället på 32 GB.

Om vi går vidare i specifikationerna så ser vi också att Galaxy A8 använder sig av samma bakre kamera som Galaxy S6 använde sig av. Det vill säga att den har en upplösning på 16 megapixlar med ett bländaravtal på f/1.9.
Den främre kameran ligger istället på 8 megapixlar.

Om vi tar en titt på de övriga specifikationerna så kan det noteras att Galaxy A8 fått en fingeravtrycksläsare inbyggd i hemknappen, ett 3300 mAh batteri och Samsung mer användarvänliga Grace UI ovanpå Android 6.0.1.

Telefonen kommer i färgerna svart, vitt, guld och den exklusiva färgen blå (samma som Galaxy Note 7). Enligt Samsung kommer enheten bli tillgänglig från och med imorgon i hemlandet Sydkorea till ett pris av motsvarande 5000 svenska kronor. Jag har inga uppgifter på om den kommer till Sverige, men vi ska inte förvänta oss det.

Bilden är lånad av Samsung Sydkorea

 Källa

    

Lämna ett svar