Vill du ha tidsplanerad laddning till din smartphone som standardfunktion? (undersökning)

De moderna smarta telefonerna har idag väldigt många funktion, tillräckligt många för att vi ska kalla telefonerna för “mini datorer”. Man kan till exempel med hjälp av en smartphone styra belysningen i hemmet, man kan till och med styra TVn med många smartphones idag.

Men en funktion som många smartphones saknar (som standard) är stödet för schemalagd laddning. Nu är man van vid att man sätter telefonen på laddning på kvällen, och har ett fulladdat batteri på morgonen. Men faktum är att det inte alls är hälsosamt för batteriet att ladda så pass många timmar. Utan man skulle istället, enkelt med en inställning, kunna ställa in vilken tid batteriet skulle börja ladda, men också kunna ställa in till vilken procent batteriet skulle ladda. De lipo batterier som sitter i dagens smartphones mår inte bra av att laddas upp till 100%. Den enda tillverkare som har ovannämnda funktioner inbyggt i sina smartphones (från start) är Sony, men fler tillverkare tycker jag skulle införa funktionen.

Jag byter telefon ofta, så jag har egentligen svårt att uttala mig om batteritiden försämras på mina telefoner, och jag antar att många som läser denna sida är likadana? Jag hoppas i alla fall att det finns några som läser som har någorlunda gamla telefoner och som kan uttala sig om batteritiden blivit sämre på senare, eller det kanske är så att du precis köpt en ny smartphone men att batteritiden rasat drastiskt? Kommentarsfältet är fritt!

Bilden är lånad av penselrusak.com

     

mobileofsweden

About

Rasmus Hellmyrs är CEO för Mobilanyheter. Han älskar smartphones och föredrar Android.

https://mobilanyheter.net

Lämna ett svar