Close
Social profiles

Den engelska butikskedjan Carphone Wearhouse har under dagen råkat publicera information om Google Pixel och Pixel XL i förväg. Det ska först nämnas att Google detta år väljer att satsa på telefonerna, och de har med andra ord inget samarbete med andra tillverkare som man haft tidigare år.

Om vi börjar med specifikationerna för Pixel så är det den minsta av de två telefonerna. Telefonen sägs få en 5 tum stor skärm med Full HD-upplösning. Som många vet så tycker jag Full HD-upplösning duger gott och väl för dagens smartphones, då de både är vänligare mot processorn och batteriet.

Om vi går vidare till processorn så hittar vi Qualcomms nyaste chipp Snapdragon 821 klockad till 2,15 GHz. Båda telefoner kommer också få 4 GB RAM. Jag tycker personligen det är synd att Google inte väljer att sätta in 6 GB RAM, då fler och fler tillverkare börjat sätta in 6 GB RAM. Det interna minnet kommer ligga på antingen 32 eller 128 GB, då man själv får välja minnesmängd!

Om vi går över till kameran så ska den bakre av de två fått en upplösning på 12 megapixlar med bländartalet f/2.0. Den främre kameran ska istället fått en upplösning på 8 megapixlar.

Google Pixel kommer förinstallerad med helt nya Android 7.1. Men den ska också fått ett 2770 mAh batteri som ska stödja snabbladdning, telefonen har också en USB Type C-kontakt. Telefonen har också fått en bakmonterad fingeravtrycksläsare.

Om vi istället tar en titt på Pixel XL så kommer inte skillnaden vara särskilt stor mot Pixel. Den största skillnaden är att Pixel XL kommer få en 5,5 tum stor skärm med Quad HD-upplösning, istället för den 5 tum stora Full HD-skärmen som Pixel kommer få.  Den andra skillnaden är att Pixel XL fått ett 3490 mAh batteri.

Vi får mer information om telefonerna under morgondagen.

Samtliga bilder är lånade av Carphone Wearhouse

Källa

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...