Hem Xiaomi visar upp Mi Max – otroligt slimmad smartphone från Xiaomi

Xiaomi visar upp Mi Max – otroligt slimmad smartphone från Xiaomi

Xiaomi presenterade inte bara ett nytt flaggskepp under morgonen, utan under presentationen så visade man också bjässen Mi Mix med 6,4 tums skärm. 


Jag rapporterade för ett par dagar sedan om att Xiaomi hade släppt en teaserbild för event som man höll i morse. Den kinesiska giganten visade först upp det nya flaggskeppet Mi Note 2. Telefonen hade dock ingen Edge-to-Edge skärm, och Xiaomi har sparat en hel del ram runtom skärmen tycker jag. När tillverkaren hade visat upp telefonen så trodde jag att event var över, vilket visade sig vara fel.
Xiaomi har nu nämligen visat upp Mi Mix med en skärm som går ända ut i kanterna på telefonens framsida, i alla fall utnyttjas ca 91% till skärmen på framsidan, då det sitter en kant längst ner på framsidan.

Att Xiaomi lyckats ta fram en sådan här smartphone visar verkligen att tillverkaren vill vara med i teknikens utveckling. Eftersom Xiaomi lyckats skapa denna smartphone så misstänker jag att flera andra tillverkare också kommer försöka ge sig på en Edge-to-Edge skärm.

I övrigt så kommer telefonen få en 6,4 tums stor skärm, men eftersom den är så slimmad så är det inte säkert att den blir större än till exempel iPhone 7 Plus. Vidare har telefonen utrustats med Qualcomms prestandachipp Snapdragon 821, men antingen 6/128 GB minne, eller 6/256 GB minne, en bakre 16 MP kamera, en främre kamera på 5 megapixlar (som är placerad längst ner på enhetens framsida), ett 4400 mAh batteri med en USB Type C-kontakt och QuickCharge 3.0. Enheten kommer med Android 6.0 från start.

Varianten med 6/128 GB minne kommer kosta motsvarande 4700 svenska kronor, medan varianten med 6/256 GB minne istället kommer kosta 5300 svenska kronor. Telefonen ska vara tillgänglig “inom två år” menar Xiaomi.

Bilderna är lånade av Xiaomi

 Källa

Lämna ett svar