Huawei introducerar Mate 9 i två storlekar

Huawei har under eftermiddagen presenterat sina två nya flaggskepp Mate 9 och Mate 9 Porsche Design. Båda telefoner har samma innehåll under huven, men på utsidan har Mate 9 en 5,9 tums stor skärm, medan Porsche varianten istället har en kurvad skärm på 5,5 tum. 

Om vi börjar med designen har båda telefoner fått en konstruktion som är gjord i metall, vilket också kallas för en uninodykonstruktion. Mate 9 Porsche Design kommer i färgen ”sotsvart”, medan Mate 9 kommer finnas i färgerna grå, svart, vit, rosa, guld, vit och silver. Telefonerna är 7.5 mm tunna och väger 169 gram.

Som jag nämnde i inledningen har telefonerna fått två olika storlekar av skärm. Mate 9 har fått en 5,9 tum stor skärm med Full HD-upplösning. Om vi istället tar en titt på Mate 9 Porsche Design så har den fått en 5,5 tums stor skärm med Quad HD-upplösning. Skillnaden mellan de två är också att Mate 9 med 5,5 tums skärm har en skärm som sluttar ner längst enhets långsidor, likt det vi sett hos Samsung med Galaxy S7 Edge.

Om vi istället tar en titt på processorn så har båda telefoner utrustats med Huaweis egenutvecklade chipp Kirin 960, ett chipp som bara presenterades för några veckor sedan. RAM-minnet ligger på 4 GB hos Mate 9, medan Mate 9 med Porsche Design har en RAM-mängd på 6 GB. Mate 9 kommer med 64 GB inbyggt minne, medan Mate 9 Porsche Design kommer med hela 256 GB inbyggt minne.

I Mate 9 och Mate 9 Porsche Design sitter det två stycken kameror placerade på telefonernas baksidor. Ena är på 20 megapixlar, medan den andra har en upplösning på 12 megapixlar. Precis som med Honor 8 och P9 ska man kunna få till riktigt bra svartvita bilder. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 8 megapixlar. Telefonerna är också de första från Huawei som kan spela in video i 4K.

Huawei Mate 9 (bild: Huawei)

Om vi tar en titt på de övriga specifikationerna så hittar vi bland annat en hemknapp som regenererar på olika rörelser. Om man till exempel bara nuddar knappen så kommer man till multitask-menyn. Vidare har Huawei Mate 9 fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan under kameran, medan Mate 9 Porsche Design har fått sin fingeravtrycksläsare placerad på framsidan (i hemknappen), ett 4000 mAh batteri med stöd för snabbladdning genom USB Type C-kontakten och plats för dubbla SIM-kort.

Huawei Mate 9 kommer till en början släppas i ett gäng länder runt om i världen, Sverige är inte med på listan, men man säger att man kommer lansera telefonen i andra länder strax efter att de första länderna fått sina exemplar, och där får vi hoppas att Sverige är med. Telefonen kommer kosta motsvarande 7500 svenska kronor.

Mate 9 Porsche Design kommer å andra sidan släppas i olika Porscheaffärer runt om i världen till slutet av december till ett ännu okänt pris.

Mate 9 Porsche Design

Bilderna är lånade av Huawei

Källa

Handla dina mobiler på Dustin

Följ mig gärna på Facebook

Annons
Sidan laddas...