MediaTek presenterar nya processorerna Helio X23 och X27

MediaTek har under gårdagen presenterat två nya chipsets i form av MediaTek Helio X23 och X27. Som man kan höra på namnet så är Helio X27 den något bättre processorn. Häng med i texten för mer detaljer! 


Båda chipsets består av åtta stycken processorkärnor (octa-core). MediaTek Helio X27 har en klockfrikvens på 2,6 GHz, att jämföra med föregångaren Helio X25 som hade en klockfrekvens på 2,5 GHz. Jag har dessvärre inte uppgifter på Helio X23:s prestanda. MediaTek säger att båda chipp stödjer dubbla kameror i smartphones och att chipen snart ska sitta i smartphones.  

Bild: MediaTek

KällaRasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.