Därför började Samsung Galaxy Note 7 att brinna

När folk fick reda på att Samsung helt och hållet skrotade produktionen av företagets tilltänkta flaggskepp Galaxy Note 7 så blev såklart de flesta besvikna. Men en annan fråga många ställde sig var varför mobilen egentligen fattade eld. Nu säger sig källan Instrumental veta varför Note 7 egentligen började brinna. 


Enligt källan så var orsaken till att Galaxy Note 7 började brinna att batteriet framförallt var för tjock för telefonens konstruktion. Om vi går in på mer detaljer så består batteriet av ett lager med litium och ett lager med grafit. Dessa åtskiljs med ett tunt lager polymer som var tänkt att hålla dessa två skikt separerade från varandra. Så blev inte fallet, och när dessa två ämnen kom i kontakt med varandra så blev det kortslutning i Galaxy Note 7 och vissa exemplar började till och med brinna.

Enligt källan så skulle varje Note 7 – exemplar ha drabbats för eller senare av det defekta batteriet. Det då batteriet hade för lite plats att svälla vid temperatursskillnader, vilket skulle inneburit att baksidan på telefonen skulle spräckts, likt det vi sett i vissa Sony Xperia-modeller.

 

Bild: ZDNet

Källa

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Annons
Sidan laddas...