Xiaomi Mi Pad 3 läcker ut i förtid – kommer bli ett monster

Xiaomi är ett kinesiskt företag som mest är känt inom mobiltelefonin. Man har dock sedan en tid tillbaks en surfplatta vid namn Mi Pad 2. Nu har bilder och specifikationer på uppföljande Mi Pad 3 läckt ut. 

Xiaomi Mi Pad 3 kommer bli en hybrid mellan dator och surfplatta, då plattan kommer köra Windows 10 från start, men samtidigt ha typiska funktioner som en surfplatta brukar ha, exempelvis en pekskärm. Som en av bilderna antyder kommer man också kunna köpa till ett tangentbord till plattan, något som omvandlar Mi Pad 3 till en PC.

Om vi hoppar till specifikationerna för Mi Pad 3 så kommer plattan få en 9,7 tums stor skärm med upplösningen 2048 x 1536 pixlar. Konstruktionen ska vara gjord i ett stycke aluminium och mäta in på 6,08 mm på djupet, något som är riktigt imponerande!

Om vi går vidare till prestandan så ska Mi Pad 3 komma med en Intel Core M3 processor med 8 GB LPDDR4 RAM. Man ska kunna välja på att antingen få plattan i ett utförande med 128 eller 256 GB inbyggt minne.

Plattan ska dessutom fått en bakre kamera på 16 megapixlar och en främre kamera på 8 megapixlar. Laddning ska ske via en USB Type C-port.

Modellen med 128 GB inbyggt minne kommer få en prislapp som motsvarar 2660 svenska kronor, medans modellen med 256 GB minne istället kommer få en prislapp som motsvarar 3060 svenska kronor. Xiomi Mi Pad 3 sägs bli lanserad den 30e december.      

Bilder: Xiaomi

Källa

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Annons
Sidan laddas...