Huawei introducerar Honor Magic – formar sig efter hur du använder den

Huawei har mycket riktigt under dagen presenterat en ny mobiltelefon i Honor-serien. Mobilen, som kommer kallas Honor Magic, kommer inte bli en konceptmobil utan en smartphone som faktiskt kommer säljas på marknaden i obegränsad upplaga!

Om vi börjar med att kolla in specifikationerna för Magic så ligger den i mycket riktigt i toppsegmentet. Det då Magic erbjuder en 5 tumsskärm med en Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), chippet Kirin 950 med 4 GB RAM, dubbla 12 MP kameror på baksidan, en främre 8 MP kamera, en fingeravtrycksläsare och ett 2900 mAh stort batteri som ska kunna ladda från 0-70% på endast 20 minuter. Huawei Honor Magic har en USB Type C-kontakt.
Det speciella med Huawei Honor Magic är att mobilen känner av vem som använder den, och visar således upp innehållet för just den användaren. Detta är möjligt tack vore sensorer som känner av hur stora händer användaren av telefonen har. Detta är en typisk funktion som inte brukar fungera särskilt bra i början, men jag hoppas att funktionen kommer fungera riktigt bra på Huawei Magic. Telefonen kommer förinstallerad med Android 6.0 Marshmallow med EMUI 4.0 från start. 
Bilder: Huawei
Huawei Magic finns redan att köpa i Kina och kostar motsvarande 5000 svenska kronor. Det är oklart om mobilen kommer lanseras i Sverige, men jag hoppas verkligen man gör det! 

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!