Uppgift: HTC U12+ blir svindyr – kommer i unik kulör

23e maj kommer HTC hålla ett event där tillverkaren förväntas visa upp nya flaggskeppet U12+. Under en längre tid har flera detaljer läckt ut kring telefonen. Nu har HTC däremot släppt en del information från eget håll där det bland annat nämns att mobilen kommer bli tillgänglig i en unik kulör. 

Minns ni HTC U11+? En telefon som HTC släppte som var en av de första mobilerna på marknaden som kom med en baksida som man såg in igenom. Enligt en källa kommer HTC U12+ bli tillgäng i samma färg. Det anges vidare att HTC U12+ kommer bli tillgänglig med plats för ett och två SIM-kort och att luren kommer bli tillgänglig i Sverige med 64 GB inbyggt minne med 6 GB RAM. Enligt samma källa kommer U12+ inte bli en billig pjäs, något som antagligen betyder att HTC kommer ta mellan 8 och 9000 för mobilen.

Min personliga åsikt på det här (om källans information stämmer det vill säga) är att HTC kommer begå ett stort misstag. Även om U12+ kommer vara en bättre telefon än exempelvis Samsung Galaxy S9 så gäller det att få kunderna att förstå det, något som minst sagt inte är lätt. ASUS gör helt rätt genom att prispressa sin nya Zenfone 5Z rejält. Priset på Zenfone 5Z är säkerligen något som kommer få flera kunder att köpa en Zenfone 5Z.

Men om HTC satsar på samma prisklass som Samsung gjort så tror jag tyvärr inte att de kommer finnas på den svenska marknaden särskilt länge till. Om HTC U12+ kommer kosta ungefär lika mycket som Samsung Galaxy S9 kommer antagligen de allra flesta köpa en Samsung Galaxy S9, just eftersom Samsung har en bra status i Sverige, något HTC inte har. Statusen är något HTC däremot skulle kunna lösa genom att marknadsföra mera Sverige, men det är en annan sak.

Den 23 maj presenteras HTC U12+ och självklart kommer jag rapportera om telefonen.

Källa: Roland Quandt

Rasmus Hellmyrs
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.