Xiaomi storsatsar på kameran i kommande smartphones

Xiaomi har sedan en längre tid tillbaka tillverkat telefoner med riktigt bra komponenter. Ett område den kinesiska tillverkaren däremot inte verkar vara nöjd med är kamerorna i företagets telefoner. 

Enligt ett läckt pressmeddelande kommer Xiaomi utveckla en kameraavdelning för att utveckla kamerorna i företagets kommande mobiler. Xiaomi Mi Mix 2S skulle jag säga att företagets första riktiga fullträff på kamerafronten då den fått betyget 97 av DxOMark. Det är inte ett dåligt betyg!

I pressmeddelandet meddelar Xiaomi att ”man har en bit kvar till toppen” och att det är därför tillverkaren startar upp den här kameraavdelningen. Förhoppningsvis kommer Xiaomi tillverka telefoner med grymma kameror i framtiden, om tillverkaren spelar alla kort rätt!

gsmarena_002 (7)
Det läckta pressmeddelandet

Källa: Mydrivers

Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.