OnePlus förklarar varför ”6” inte fått trådlös laddning

Många blev förvånande när OnePlus avslöjade att ”6” inte har fått trådlös laddning, trots att mobilen fått en baksida i glas. Nu har företaget gått ut med en förklaring på varför telefonen inte utrustats med detta.

OnePlus förklaring på saken är enkel: priset. OnePlus förklarar att det hade blivit mer komplicerat att bygga ihop OnePlus 6, vilket skulle ha lett till att mobilen skulle bli en hel del dyrare mot för vad den är nu. En av OnePlus förklaringar till att man skippat den trådlösa laddningen är för att företagets Dash Charge är oerhört snabb på att ladda upp företagets mobiler.

OnePlus meddelar också att man dels utrustat ”6” med en glasbaksida för kvalitetskänslan, men också för att glaset ger en stark signalstyrka. Jag misstänker däremot att OnePlus 6T kommer få trådlös laddning.

Källa: Businessinsider

Rasmus Hellmyrs
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.