Kommer Samsung byta ut Tizen OS mot Wear OS?

För en tid sedan rapporterade jag om att Samsung lämnat in en patentansökan om att döpa sina kommande smarta klockor till Galaxy Gear. Det kan nu också bli en OS-förändring. 

Enligt uppgifter håller Samsung just nu på att utveckla en smartklocka som kör Wear OS som system istället för Tizen OS, systemet företaget använder i sina nuvarande smarta klockor. Vad skulle det innebära om Samsung valde bort Tizen OS för Wear OS? Framförallt skulle det innebära att flera appar skulle bli tillgängliga till Samsungs klockor.

Om det nu är så att Galaxy Gear 4 (eller vad den kan komma att kallas) kör Wear OS så hoppas jag innerligt att Samsung fortfarande kommer ha kvar den roterande ramen och att den är till lika stor nytta i Wear OS, annars ser jag i alla fall ingen anledning till att Samsung ska byta operativsystem.

 

 

 

Advertisements
Priser från PriceRunner

Bästa mobilen enligt mig! (affiliate länk)

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Just nu: superpris på Xiaomi RoboRock S6! (affiliate länk)

Advertisements
The following two tabs change content below.
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Latest posts by Rasmus Hellmyrs (see all)