Det här bör Sony göra för att sälja fler Xperia-smartphones

Under gårdagen  gick jag igenom vad Sony kan göra för att vända på sin negativa trend. Här kommer en mer detaljerad text om varför jag tror att det går så pass dåligt för Sony på smartphonemarknaden. 

Sony har länge tillverkat bra smartphones. Men det där lilla extra har saknats. Det har resulterat i att folk köpt telefoner från konkurrenter istället. Sony tar dessutom ofta lika mycket betalt för sina telefoner som konkurrenterna tar för sina mobiler. Priset i kombination med att företagets telefoner inte erbjuder något extra tror jag är den avgörande faktorn till att folk inte väljer att köpa Sonys mobiler.

Under kvartal 2 har Sony endast sålt 2 miljoner Xperia-mobiler. Det kan jämföras med samma tidpunkt förra året då tillverkaren sålde 3,4 miljoner Xperia-mobiler. Samsung har ”endast” sålt 9 miljoner Galaxy-mobiler under ett kvartal, och från Samsungs perspektiv anses det som en dålig siffra. Då förstår i alla fall jag hur dåligt Sonys smartphones säljer just nu.

Om Sony inte ska nischa in sig på ett speciellt område bör tillverkaren sänka priset på sina produkter. Det är många kinesiska tillverkare som säljer sina smartphones för halva nypriset av Sonys mobiler och ofta erbjuder de bättre specifikationer mot Sonys mobiler.

Följ Mobilanyheter på Facebook för att vara bland de första att veta när något nytt händer i mobilvärlden!

Skrivet med inspiration från Androidauthority 

Tack Alexander Diez Gonzalez!

Rasmus Hellmyrs
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.