Google Google Pixel

Android 9.0 Pie drivs av AI

Under gårdagen offentliggjorde Google namnet på nästa stora Androidversion – Android 9.0 Pie. Nu har Google berättat lite om skillnaderna mellan Android 8.0 och 9.0! 

Android 9.0 Pie har ett huvudfokus, och det är AI. Ett exempel är att AI-motorn till exempel lär sig att ställa ner ljusstyrkan om du gjort det några gånger tidigare vid en specifik tidpunkt. Android 9.0 Pie känner även av vilken app du använder dig mest av och justerar batterioptimeringen efter det.

battery-brightness

Jag snackade under gårdagen om att Google introducerat svepgester till Pixelmobilerna. När du är inne i en app behöver du svepa uppåt för att komma till menyn för nyligen använda appar. För att komma till hemskärmen drar du uppåt med en snabbare rörelse medans om du vill gå tillbaka till appen (från menyn med nyligen använda appar) så trycker du snabbt på knappen.

app-actions-gif.gif

Android 9.0 Pie känner även av vilka appar du använder vid olika tidpunkter, och kommer därför, tack vare AI, markera upp dessa appar vid de rätta tidpunkterna.

Slices_Blog_cropped

Källa: Google

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...