Android Google Uncategorized

Undersökning visar att Google Assistent förstår olika dialekter bäst

Det har nyligen gjorts en undersökning där man jämfört Google Assistent med Amazon Alexa och Apples Siri med målet att ta reda på vilken av assistenterna som förstår dialekter bäst.  

I undersökningen testade man att snacka engelska, kinesiska och indiska med Assistent, Alexa och Siri. Alla tre assistenter förstod amerikanska och indiska dialekter mycket bra. Däremot förstod Google Assistent kinesiska dialekter bättre än de andra två assisterna.

När det kom till att förstå vad som sades i bullriga miljöer fick Siri en felmarginal på 8% (amerikanska dialekter), 11% (indiska dialekter) samt 14% felmarginal på kinesiska dialekter. Google Assistent fick å andra sidan 0% felmarginal på amerikanska dialekter, 2% felmarginal på indiska dialekter samt 6% felmarginal när det kom till kinesiska dialekter. Amazon Alexa fick å andra sidan felmarginalen 11%, 15% och 19%.

Detta betyder att Google Assistent är överlägset bäst på att förstå olika dialekter bland dagens smarta röstassister.

Via XDA

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...