Google

Android kan vara nära slutet

Google håll här om dagen ett event där man presenterade ny hårdvara. Inte en endaste gång nämnde tillverkaren ordet ”Android”, operativsystemet som driver tusentals mobiler idag. 

Nu ställer sig många frågan; vad är det Google jobbar på för motsvarighet till Android? Jobbar Google på en motsvarighet eller finns det redan ett operativsystem från sökjätten som kommer sitta i smartphones framöver? Under eventet pratade Google mycket om operativsystemet Chrome OS, vilket är ett operativsystem som flera tillverkare använder i Chromebooks. Google har haft en tuff tid med Android den senaste tiden då tillverkaren bland annat åkt på väldigt mycket böter av bland annat EU.

Det skulle därför, i framtiden, inte vara helt otänkbart att Google kommer börja utrusta smartphones med ChromeOS från start. Dock skulle Google få bygga om ChromeOS en hel del för att systemet skulle flyta på bra i smartphones. Allt som allt är slutsatsen att Google kan komma att skrota Android i framtiden, men att det ligger väldigt många år framför oss med tanke på att tillverkaren (vad vi vet) inte börjat kolla på någon värdig ersättare till Android just nu.

 

Text

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...