Posted in: OnePlus

Jag testar OnePlus 6T

Idag presenterades OnePlus 6T. Jag har redan fått hem ett recensionsexemplar av mobilen och tänkte i det här inlägget dela med mig om hur jag upplever OnePlus 6T!

Design och ergonomi

OnePlus 6T påminner mycket om föregångaren OnePlus 6 till det yttre med glas på bak- och framsidan tillsammans med en ram i aluminium. Den största skillnaden hittar vi på telefonens framsida. Dels har OnePlus 6T fått en mycket mindre flärp mot föregångaren OnePlus 6, men mobilen har även fått fingeravtrycksläsaren inbäddad under displayen. Således innebär det att OnePlus 6T har en imponerande skärmyta på 86%! Precis som sin föregångare har mobilen dubbla kameror på baksidan. Jag har fått testa den blanksvarta varianten av “6T”. Precis som med föregångaren “6” så fångas fingeravtryck upp effektivt av finishen. Detta är naturligtvis igen positivt grej då jag önskar att OnePlus använder en annan typ av behandling i framtiden (om de fortsätter släppa telefoner i blanksvart).

Telefonen ligger otroligt bra i handen. OnePlus 6T är något tjockare mot föregångaren. Det tycker jag däremot inte är någon nackdel eftersom OnePlus klämt in ett 3700 mAh-batteri (att jämföra med OnePlus 6 som har ett 3400 mAh-batteri). Något som däremot är svårt är att hantera OnePlus 6T med en hand. Det är högst förståeligt med tanke på att telefonen har en 6,4 tumsskärm.

Display, ljusstyrka och betraktningsvinklar

OnePlus 6T har fått en 6,42 tumsskärm med Full HD+- upplösning. I vanlig ordning har mobilen även fått en OLED-display. Jag tycker det är bra att OnePlus inte givit mobilen en Quad HD+- upplöst display eftersom att det dels skulle gjort mobilen slå, men också för att det skulle ha inneburit ett högra pris på mobilen. OnePlus 6T har samma ljusstyrka på displayen som föregångaren “6” hade. Ljusstyrkan är utmärkt inomhus. Däremot är den något för svag ute i solljuset. Jag hoppas att OnePlus kommer implementera ett läge på uppföljaren till OnePlus 6T där man kan boosta upp ljusstyrkan mera när man är ute i solljuset. Betraktningsvinklarna är utmärkta då man ser displayens innehåll från flera olika vinklar utan några som helst problem.

44933255_657990924596837_193682198753181696_n.jpg

Något som är intressant ät att OnePlus fortsätter att få till djupa ljusa färger, trots att det är en OLED-panel, något som självfallet innebär att svärtan är magisk.

Processor och RAM-hantering

Precis som sin föregångare skeppas “6T” med processorn Snapdragon 845. Varianten jag fått för test innehåller 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Allt ifrån att spela ett krävande spel till att scrolla runt i telefonens menyer flyter på extremt bra. Jag har alltså ingenting att anmärka på när det kommer till telefonens prestanda. Telefonen har antagligen ett bra flyt för att OnePlus knappt lagt in några egna förinstallerade extraprogram i telefonen. 8 GB RAM räcker dessutom till gott och väl för att göra flera saker samtidigt på mobilen. Jag kan gå tillbaka till flera appar jag använt långt bak i tiden, och ändå kommer telefonen ihåg appen utan att den behöver starta om hela programmet.

Kamerorna

OnePlus 6T har liksom föregångaren “6” fått en primär 16 och en sekundär 20 MP-kamera på baksidan. Tillverkaren har däremot jobbat på att förbättra telefonens kameramjukvara, och det märks verkligen! Ett av de nya lägena som OnePlus lagt till i kameran för mobilen är ett läge för att ta bättre foton i mörkret. Jag har testat att ta några bilder (se nedan) där de som är i dunkla ljusförhållanden är tagna med nattläget. Bilderna blir väldigt detaljerade, så även i mörkret. Det är ett stort framsteg för mobilindustrin men främst för OnePlus som företag!

Den främre kameran har fått upplösningen 20 megapixel och tar liksom föregångaren bra bilder i ljusa såväl som i mörka miljöer. Bilderna blir detaljerade och en trevlig bonus är att det nu blixtrar till på displayen när omgivningen runt om dig är mörk.

45042888_921417101396100_4390048521789636608_n.jpg

Övrigt: fingeravtrycksläsaren, batteritiden och frågetecken

En av de största rubriken inför lanseringen av OnePlus 6T har varit att mobilen skulle få en fingeravtrycksläsaren inbyggd i displayen. Telefonen har till och med sloganen “Unlock The Speed”. Lever OnePlus 6T upp till sin mantra? Nja är svaret på frågan. OnePlus 6T är en av de första mobilerna på marknaden med en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen. Teknik tar tid på sig att utvecklas. Läsaren i “6T” är inte lika snabb som den varit i tidigare produkter från företaget. Ibland tar fingeravtrycksläsaren extrem tid på sig, förhoppningsvis är detta däremot något OnePlus kommer kunna lösa med framtida uppdateringar. Däremot är det trevligt att läsaren flyttats till framsidan!

OnePlus 6T har fått ett 3700 mAh-batteri tillsammans med företagets egna snabbladdning Dash Charge. Batterikapaciteten har därmed blivit 400 mAh-större mot OnePlus 6. Hur är då batteritiden? Den bästa som en telefon från OnePlus någonsin haft! Jag tar mig igenom en dags användning (och då är mobilen klistrad framför nyllet mest hela tiden) utan problem. Så, tummen upp för det OnePlus!

OnePlus 6T har liksom sin föregångare inte utrustats med stereoljud utan “endast” med högtalare i botten. Dock har dessa högtalare blivit mer kraftfulla (låter det som) mot högtalarna som satt i OnePlus 6. Telefonen har inte heller fått någon IP68-klassning. Jag kan förstå att OnePlus inte inkluderat dessa två saker eftersom de är dyra att implementera. Något jag tycker är under all kritik med telefonen är vibratormotorn i enheten som ger ifrån sig väldigt svaga vibrationer vid inställningen för max vibrationsstyrka. Detta är något jag hoppas OnePlus kommer förbättra i kommande modeller!

Sammanfattning

OnePlus 6T är utan tvekan en av årets bästa mobiler på marknaden just nu! Med tanke på enhetens pris i förhållande till specifikationer kan jag inte sluta imponeras över telefonen. OnePlus 6T är otroligt snabb, har en grym skärm och dubbla bakre kameror som konkurrenterna har svårt att matcha!

30875232_1386795441466280_4707281188593598464_n-1 (1).gif

Back to Top