Apple

Apple börjar testa 5G 2020

Det har sedan en länge tid tillbaka framgått att Apple har sagt adjö till Qualcomm för att sats fyllt ut på Intel istället.

Nu har Intel avslöjat att Apple kommer börja testa företagets 5G-chipp under 2019 i företagets telefoner. Det har tidigare sagts att tillverkaren kommer presentera sin första 5G-smartphone under 2020, och eftersom Apple ska börja testa 5G under 2019 så är det möjligt att företagets första 5G-smartphone kommer visas upp under 2020. Intel har sagt följande:

Intel has accelerated the timing of this modem by pulling in the launch by more than a half-year. The XMM 8160 5G will support peak speeds up to 6 gigabits per second, making it three to six times faster than the latest LTE modems available today. It will be available in the second half of 2019 and will deliver the features and experiences to accelerate widespread 5G adoption.

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...