Posted in: Sony

Snabbtest på Xperia XZ3

Nu har jag använt Xperia XZ3 i några veckor och tänkte skriva om de intryck jag fått av mobilen. Här kommer ett litet test av mobilen! 

Om vi börjar med desigen så påminner XZ3 mycket om föregångaren XZ2 med en fram- och baksida i glas tillsammans med en ram i aluminium. Sony har däremot finslipat designen en hel del då XZ3 inte rullar runt lika lätt på bordet, dessutom känns mobilen betydligt lättare att hålla i (trots att det bara skiljer 3 gram mellan XZ3 och XZ2). Jag klagade bland annat på fingeravtrycksläsarens placering i XZ2. Däremot har jag vant mig vid läsarens placering i XZ3. Om man håller telefonen långt ner så sitter fingeravtrycksläsaren i XZ3 perfekt placerad! Däremot tycker jag att volymknapparna sitter lite högt upp på den högra långsidan.

Xperia XZ3 är galet snygg med sin edge-display som sluttar över telefonens långsidor. Dessutom har Sony minskat dö-ytan runt displayen, något som verkligen uppskattas!

Xperia XZ3 har fått en 5,99 tumsskärm med Quad HD+- upplösning. Faktum är att XZ3 är företagets första smartphone med en Quad HD+- display. Dessutom är det företagets första smartphone med en OLED-panel. På pappret låter det som att XZ3 får godkänt. Men hur presterar displayen i verkligheten? Svinbra! Xperia XZ3 har en otroligt bra display. Svärtan är otrolig liksom de ljusare färgerna som verkligen “poppar ut”. Telefonen har i övrigt utmärkta betraktningsvinklar och det är otroligt hur Sony gått ifrån att vara mediokra på display-området till att presentera en smartphone som utklassar alla konkurrenters displayer!

42534157_2196243677114745_8670944525675397120_n.jpg

Xperia XZ3 har utrustats med samma processor som föregångaren XZ2, det vill säga Snapdragon 845. Liksom XZ2 har XZ3 även den 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har ett bra flyt i sitt gränssnitt liksom i de spel jag testat att köra med. Det finns således inte så mycket att jobba på när det kommer till processorn.

Xperia XZ3 har utrustats med samma typ av kamera som föregångaren XZ2. Det betyder att mobilen fått en bakre 19 MP-kamera tillsammans med en främre 13 MP-kamera. Det märks verkligen att Sony arbetat med mjukvaran till kameran då det skapas mindre brus i de bilder jag tagit med XZ3. Utöver det har Sony förenklat gränssnittet så det är riktigt enkelt att navigera och hitta runt i! Jag tycker det skapas lite brus även i de bilder jag tar i mörkret, något som är fantastiskt bra! Den främre kameran tycker jag även den presterar mycket bra i ljusa såväl som i mörka ljusförhållanden.

Xperia XZ3 har utrustats med en välvd display. Det här utnyttjade Sony genom att utrusta XZ3 med funktionen Edge Sense. Det innebär att du kan knacka på enhetens långsidor för att få fram appar som du använder ofta. Denna funktion inaktiverade jag tämligen omgående då jag hela tiden aktiverade Edge Sense av misstag. En bra funktion Sony däremot utrustat XZ3 med är att du kan ta upp mobilen i landskapsläge och så startar kameran då mobilen känner av att du ska ta ett fotografi. Xperia XZ3 har fått ett 3300 mAh-batteri som ungefär räcker till en dags användning för skribent Rasmus Hellmyrs.

För att sammanfatta allt har Xperia XZ3 fått en fantastisk skärm, en bra kvalitetskänsla samt en kamera som imponerar för att bara nämna några saker! Jag rekommenderar Xperia XZ3 varmt!

30875232_1386795441466280_4707281188593598464_n-1-1.gif

Back to Top