HMD Global Nokia

Här är HMD:s nya mellanklassare Nokia 8.1

HMD Global har under kvällen hållit ett event i Dubai där tillverkaren visat upp den nya mellanklassaren Nokia 8.1. En mobil som i grund och botten bygger på Nokia X7. 

Nokia 8.1 har fått en 6,18 tumsskärm med Full HD+ – upplösning. Under huven hittar vi chippet Snapdragon 710 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 12 MP-kamera tillsammans med en sekundär 13 MP-kamera. På framsidan sitter en 20 MP-kamera.

I övrigt har Nokia 8.1 fått ett 3500 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android 9 Pie installerat från start. Det är oklart när den kommer till Sverige och således också hur mycket den kommer kosta när den når Sverige.

 

Text

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...