Huawei

Huawei startar upp gigantisk undersökning för att undvika framtida ban

USA har i princip bannlyst Huawei. Samma sak gäller även för Japan. Detta är naturligtvis något Huawei vill göra något åt. 

Det har nu framkommit att Huawei kommer satsa 2 miljarder dollar på att satsa fullt ut på Cybersäkerhet. Detta då Huawei vill minska risken att bli bannade i flera länder. Nyligen gick till exempel Norge ut och berättade att man inte hade full tillit till Huawei.

En talesperson från Huawei har nyligen sagt följande:

“Locking out competitors from a playing field cannot make yourself better. We think any concerns or allegations on security at Huawei should be based on factual evidence,” its rotating chairman Ken Hu said. “Without factual evidence we don’t accept and we oppose those allegations.”

Via

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...