Posted in: Google Pixel

Google jobbar på att lösa det ständiga lagget i Pixel Slate

För någon vecka sedan släppte Marques Brownlee (MKBHD) en video på YouTube där han tog en titt på Google Pixel Slate. Han kallade bland annat plattan för ”årets sämsta surfplatta”. 

Anledningen till det var att den var oerhört laggig i gränssnittet. Han berättade att han hade fått testa en Pixel Slate innan den presenterades och att den var lika laggig men att Brownlee inte kunde tro sina ögon när den ”färdiga produkten” var lika laggig. Nu har en talesperson från Google gått ut och förklarat att den minst påkostade enheten med en Celeron-processor är extra laggig då processorn inte är van vid enheter som har hörn som är 90 grader.

Google har sagt följande om problemet:

”A lot of animation jank seems to be coming from the use of Mask Layers to create rounded corners. This combined with background blur adds a lot of additional steps in the paint/rendering pipeline…The performance (fps increase) and memory improvement (tiles dont get discarded and we actually see the content) is quite significant on Nocturne Celeron when rounded corners are removed.”-malaykeshav@chromium.org, project member

Det återstår att se när Google kommer skicka ut en uppdatering som fixar problemet, men förhoppningsvis blir det inom kort!

Detta kanske också intresserar dig…