Posted in: HMD Global, Nokia

Nokia vill hitta tillbaka med 5G

Förutom att HMD Global sysslar med smartphones så håller tillverkaren även på att utveckla ett framtida 5G-nät till diverse länder. Men en talesperson från HMD har meddelat att man vill hitta tillbaka till sin storhetstid. 

För ungefär 15 år sedan var Nokia den största aktören på smartphonemarknaden tillsammans med Ericsson. Detta tog dock snabbt slut när Android och iOS kom ut på marknaden.

Huawei är den största aktören på marknaden när det kommer till 5G. Men med tanke på den turbulenta tid företaget den senaste tiden har flera länder sagt att de inte vill ha och göra med Huawei:s 5G-utrustning. Nu ser det däremot ut som att finska HMD Global kan komma att få ta över stafettpinnen från Huawei. HMD kommer till exempel skicka ut stöd för 5G (med hjälp av Telia) Finland under 2019.

Via

Detta kanske också intresserar dig…