Hem Snabbtest på OnePlus 7

Nu har jag haft OnePlus 7 i några veckor och tänkte i det här inlägget dela med mig om mina tankar om enheten. OnePlus 7 är telefonen som hamnat bakom radarn då OnePlus 7 Pro tagit typ all uppmärksamhet. Men är det rätt?

Om vi börjar med designen så har OnePlus 7 fått ett utseende som påminner mycket om utseendet för OnePlus 6T. Vi hittar till exempel samma rundade baksida med dubbla kameror och en framsida med en drop-flärp för den främre kameran med mindre skillnader så som att telefonluren blivit något större, något som är en liten men betydelsefull ändring till stereoljudet som kommer från den här högtalaren.

Om vi går över till displayen så har OnePlus 7 utrustats med samma typ av display som föregångaren OnePlus 6T. Det rör sig därmed om en 6,4 tumsskärm med Full HD+- upplösning tillsammans med en Oled-panel. Till skillnad från OnePlus 7 Pro har den här enheten fått en vanlig 60Hz-display. Precis som föregångaren levererar OnePlus 7 riktigt bra färger och bra betraktningsvinklar. Jag föredrar även Full HD+- upplösning över Quad HD+- upplösning då den här upplösningen sparar mer på batteriet och gör enheten något snabbare då processorn Snapdragon 855 får något färre pixlar att skyffla runt.

OnePlus 7 VS OnePlus 7 Pro

Appropå processor så kommer OnePlus 7, precis som storebror OnePlus 7 Pro med processorn Snapdragon 855. Den här modellen går antingen att få med 6/128 eller 8/256 GB inbyggt minne. Jag har fått testa den sistnämnda av de två och kan säga att prestandan i OnePlus 7 verkligen imponerar, men det kommer inte som någon nyhet då den alltid har gjort det i OnePlus produkter. Allt bara flyter fram från att spela ett spel till att scrolla runt i menyer. OnePlus har minst sagt gjort ett bra jobb med prestandan i OnePlus 7!

När ett kommer till kamerorna (ja, OnePlus 7 har dubbla kameror på baksidan) så har enheten fått en primär 48 MP-kamera tillsammans med en sekundär 5 MP-kamera som kan fånga bilder med 2x optisk zoom. Jag tycker det är synd att OnePlus inte kört på Samsungs lösning så att den sekundära kameran kunde ha fångat bilder med vidvinkel. Förhoppningsvis är detta något som OnePlus kommer kunna fixa till nästa flaggskepp OnePlus 7T.

På framsidan har OnePlus 7 fått en 16 MP-kamera för selfies som enligt mig tar mycket bra bilder både i dagsljus men även i mörker.

I övrigt har OnePlus 7 precis som föregångaren 6T fått ett 3700 mAh-batteri. Vad betyder detta? Det betyder att OnePlus 7 har fått ett batteri som lyckas hålla igång maskinen gott och väl en dag, bra jobbat OnePlus! Precis som OnePlus 7 Pro så saknar den här enheten IP-klassning och trådlös laddning, något jag tycker är riktigt synd. Precis som tidigare så fattas även ett uttag för hörlurar. Något som är trevligt att se är stereohögtalare, högtalare som låter riktigt bra i OnePlus 7!

För att summera OnePlus 7 så är det en riktigt grym smartphone. Den är vrålsnabb, har en bra kamera och riktigt bra ljud. För priser 6195 som den kostar i skrivande stund kan jag inte göra annat än att rekommendera OnePlus 7 varmt!