Google förklarar varför gesterna fungerar som de gör i Android Q

Google kommer med största sannolikhet släppa den skarpa versionen av Android Q tull sina egna Pixel-mobiler under augusti-månad det här året (om några veckor det vill säga). Nu har det inkommit nya uppgifter! 

Google har nyligen gått ut och förklarat varför sökjätten just valt att utveckla de svepgester som Android Q och varför de inte ser annorlunda ut. Google anger att man valt just dessa svepgester i Android Q då man anser ”att det är den perfekta lösningen för dagens stora smartphonedisplayer. Man har mer specifikt sagt följande i ett pressmeddelande:

 From there, we built many prototypes that we tested across axes like desirability, speed-of-use, ergonomics, and more. And we put our ultimate design through a range of studies — how quickly users learned the system, how quickly users got used to the system, how users felt about it.

Utöver det har Google även gått in på att dessa svepgester kommer bli standard i Android Q. Jag hoppas att det inte betyder att tillverkare inte kommer få utveckla egna svepgester och sätta i Android Q.

Via