Sony kan ha kniven mot strupen med Xperia 2

Vi vet sedan en bra tid tillbaka att Sony har haft det otroligt tufft den senaste tiden, något som diverse kvartalsrapporter visat. Nu har det framkommit nya uppgifter!

Sony kan ha kniven mot strupen med uppföljaren till Xperia 1. Detta är något jag misstänker med tanke på att flera tillverkare börjat utrusta sina smartphones med 90Hz-displayer, något som gjort en riktigt stor skillnad på hur jag upplevt mobiler. Jag äger själv en Xperia 1. Visst är det en riktigt bra mobil, men efter att ha använt OnePlus 7 Pro med 90Hz kan jag säga att jag inte längre använder Xperia 1 som min primära smartphone.

Så frågan är: har Sony råd att förlora ännu mer? Jag tror att man behöver sätta allt med Xperia 2 och där ingår en 90Hz-display. Alla må inte har upptäckt hur fantastiskt 90Hz är, men det kommer de allra flesta ”vanliga” konsumenterna göra förr eller senare och om Sony inte har det då kommer tillverkaren troligtvis få problem.