Huawei: kommer det sluta med en katastrof?

Jag har sedan tidigare rapporterat om att Huawei Mate 30 Pro troligtvis kommer bli utan Huaweis vanliga version av Android och att enheten i värsta fall kommer sakna Android helt. 

Det känns som att det mycket väl också kan bli fallet då det numera spekuleras om att Huawei Mate 30-serien kommer börja säljas först i Kina. Orsaken kring detta är att Huawei känner sig trygga i Kina eftersom att inga Google-tjänster är tillåtna i landet. Men Huawei kommer få större problem om man hoppar Android i resten av världen.

Något får mig ändå att tro att Huawei har en lösning på ingång eftersom att man kommer visa upp Mate 30-serien i Tyskland och om den bara hade blivit tillgänglig i Kina så hade Huawei troligtvis även hållit ett event i just Kina.

Så det kommer bli mycket spånande att se om Huawei kommer kunna ta sig ur den här situationen eller hur det kommer bli med den saken!