6,4 år gammal Airbus A320 fick nödlanda med eventuellt brinnande motor

En flight som skulle från Barcelona till Madrid i Spanien gick inte som planerat då det framkom att en av motorerna var ”på väg att börja brinna”. 

Flygplanet, en 6,4 år gammal Airbus A320-200 med regnummer EC-LVS, mådde troligtvis inte bra när det lättade från Barcelona med slutdestination Madrid. Precis efter starten noterade piloterna att ”en av motorerna höll på att fatta eld”. Då tog besättningen det blixtsnabba beslutet att stänga av motorn för att vända tillbaka till flygplatsen i Barcelona. Vueling, flygbolaget som äger det drabbade flygplanet har sagt följande:

 Flight VY2131 from Barcelona to Madrid experienced a technical issue after take-off which required the aircraft to return to Barcelona El Prat Airport. All customers and crew were safely disembarked. Customers were rescheduled on another flight after a change of aircraft. At Vueling, the safety of our customers and crew is our highest priority.

Flygplanet rapporteras fortfarande stå kvar i hangaren för närmare undersökning i Barcelona.

Via

Priser fra PriceRunner

Bästa mobilen enligt mig! (affiliate länk)

Just nu: superpris på Xiaomi RoboRock S6! (affiliate länk)

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

The following two tabs change content below.
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.
Annons
Sidan laddas...