Posted in: Android, Nyhet

BankID skulle få stora problem med Pixel 4

Jag har sedan några dagar tillbaka rapporterat om att jag tycker det är synd att Google inte kommer ta in Google Pixel 4 och 4 XL till Sverige. Men efter lite tänkande förstår jag varför.

En av de största anledningarna till att Google Pixel 4 och 4 XL inte kommer till Sverige beror troligtvis på att appar så som BankID inte har utvecklat någon smart metod för Face Unlock upplåsning med Pixel 4 och 4 XL. Eftersom mobilerna saknar fingeravtrycksläsare och bara har stöd för Face Unlock så skulle utvecklaren bakom BankID behöva utveckla en helt ny API för Face Unlock till Android, något som ännu inte hänt.

Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror att chansen är minimal att Pixel 4 kommer få stöd för BankID via Face Unlock.

Back to Top