in

Google Assistent lätt att hacka med program

Det har nyligen rapporterats om ett experiment där målet var att kunns hacka information via Google Assistent.

Det framkommer att åtta olika appar hade utvecklats för ändamålet. En app skulle till exempel ge dig ett lyckonummer samtidigt som den skulle leta rätt på känslig information som exempelvis lösenord på enheten för att sedan spara dessa lösenord på en server.

Experimentet visade sig bli lyckat då Google släppte igenom programmet (som numera inte är kvar med tanke på att det var ett experiment.)

Det här visar däremot en säkerhetsbrist i Google Assistent som Google bör lösa så fort som möjligt.

Via

Written by Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Ännu ett spel kommer till Google Stadia!

Korean Air skrotar Boeing 747-400 inom kort